Експертна група в Япония настоя три префектури да въведат мерки за ограничаване на ръста на ковид

  • 07 януари 2022 06:27

  • 577
  • 2
Експертна група в Япония настоя три префектури да въведат мерки за ограничаване на ръста на ковид
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Експертна комисия към японското правителство внесе искане за въвеждане на полуспешни мерки в три префектури за овладяване на скока в броя на заразените с ковид, който някои представители свързват в американските бази в страната, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Ако искането бъде одобрено, това ще са първите подобни мерки от септември, когато Япония отмени извънредните мерки за контрол, които действаха през по-голямата част от миналата година. Мерките, които засягат южната префектура Окинава и западните Хирошима и Ямагучи, ще са в сила от 9 януари до края на месеца, съобщи пред журналисти министърът на икономиката Дайширо Ямагива. Официално одобрение се очаква по-късно днес след среща на здравни експерти, съобщи БТА.

Нигерия разработва собствена ваксина срещу КОВИД-19

И в трите префектури има американски военни бази, които вчера обявиха по-стриктен контрол, предвид увеличаването на заразените в страната. Губернаторите на префектурите поискаха полуспешни мерки, които включват ограничено време на работа за барове и ресторанти, след като беше отчетен ръст на случаите на коронавирус, подпомогнат от варианта Омикрон.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЦРУ въоръжава

2022.01.07 | 08:46

2
превратаджиите в Казахстан, трагедията с Украйна се повтаря. Полицията и армията избиуват сините метежници и ухабитите - главорези.
Еми...

2022.01.07 | 07:04

1
Където са янките, там е и заразата - тя тръгна от тях.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини