Президентът на Мианма повторно отложи визитата си в Тайланд

  • 01 юни 2012 17:17

  • 382
  • 0
Президентът на Мианма повторно отложи визитата си в Тайланд
©

Президентът на Мианма Тейн Сейн е отменил предвиденото си за понеделник и вторник посещение в Тайланд, където с тържествено бе посрещната Аун Сан Су Чжи, негов политически опонент, предаде ДПА.

В разпространено днес съобщение на мианманското правителство се посочва, че посещението на президента се отлага за "по-подходящо време".

Първоначално Тейн Сейн възнамеряваше да комбинира официалната си визита в Банкок с участие в Световния икономически форум за Източна Азия в четвъртък и петък тази седмица. В края на миналата седмица обаче той внезапно се отказа да присъства на форума, след като се разбра, че водачката на опозицията в Мианма също е поканена на срещата. Президентът пренасрочи първоначално визитата си за началото на следващата седмица, но сега отново я отлага, отбелязва ДПА.

Нобеловата лауреатка за мир Аун Сан Су Чжи пристигна във вторник в Банкок, където бе посрещната триумфално от свои сънародници, живеещи в съседната тайландска провинция Самут Сахон. В сряда тя гостува в тази провинция с цел да установи условията на живот в Тайланд на емигрантите от Мианма. В Тайланд работят - законно или не - около два милиона граждани на Мианма.

Днес Аун откри втория ден от Световния икономически форум с реч за положението в родината си. Тя прикани чуждестранните инвеститори да се отнасят със "здравословен скептицизъм" към реформите в Мианма, която до миналата година беше управлявана от военна хунта.

По думите на ораторката президентът Тейн Сейн е искрен в желанието си за реформи, но пълномощията му са ограничени, предаде АП.

Утре Аун Сан Су Чжи ще посети бежански лагер по границата с Мианма, в който пребивават около 140 хиляди членове на народа карен (или каин), избягали през последните две десетилетия от Мианма от репресиите на военния режим.

Последвайте канала на

БТА
382 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини