Броят на пострадалите при земетресението в Япония нарасна до 52 души

  • 08 октомври 2021 08:46

  • 937
  • 0
Броят на пострадалите при земетресението в Япония нарасна до 52 души
© Pixabay

Броят на пострадалите от вчерашното земетресение с магнитуд 5,9 в района на Токио нарасна до 52 души. Това съобщи днес службата за борба с пожарите и бедствията към японското Министерство на вътрешните работи и комуникациите, цитирана от ТАСС, предаде БТА.

Повечето от пострадалите са получили синини и охлузвания в резултат на падания по време на подземните трусове, но има няколко човека със сериозни травми - фрактури или тежки наранявания, получени от съборени мебели. Най-много пострадали има в съседните на Токио перфектури Сайтама и Чиба.

24 са вече пострадалите при силното земетресение, разтърсило Токио

Към настоящия момент движението на повечето железопътни линии в района на столицата, както и линиите на метрото, е възстановено. Навсякъде обаче има повреди и закъснения в движението на транспорта, а по станциите се извиха опашки, дълги стотици метри. По време на сутрешния час пик по линиите се движеха не повече от 140 влака, което забави придвижването на близо 130 хиляди човека .

Отначало бе съобщено за магнитуд от 6,1, но по-късно националната метеорологична служба коригира данните. Епицентърът на трусовете е бил на границата на префектурите Токио и Чиба на дълбочина от 75 километра. Не беше обявена опасност от цунами, но местните сеизмолози предупреждават за възможност за силни вторични трусове. Няма данни за извънредни ситуации в японските ядрени обекти в резултат на земетресението.

Десислава Станева
937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини