Остават ограниченията заради коронавируса в най-големия виетнамски град

  • 13 септември 2021 12:17

  • 398
  • 0
Остават ограниченията заради коронавируса в най-големия виетнамски град
© Getty Images/Guliver

Властите в най-голямото огнище на заразата с коронавирус във Виетнам, град Хошимин, ще удължат срока на действие на ограниченията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. В същото време властите в столицата Ханой и няколко провинции обмислят облекчаване на ограниченията и авиационните власти предложиха подновяване на вътрешните полети.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31737

Градските власти в Хошимин казаха, че удължаването на ограниченията до края на месеца се налага, за да бъдат изолирани огнища на зараза, да се ускори ваксинацията и да се предпазят от претоварване болниците в 9-милионния град.

Във Виетнам са регистрирани повече от 610 000 инфектирани и 15 000 починали, а половината от заразените и 80 процента от починалите са в град Хошимин.

През последните няколко дни ваксинационната кампания в столицата Ханой беше ускорена. През уикенда бяха поставени над 1 милион дози. За сравнение от началото на ваксинационната кампания през март са инжектирани общо 5,5 милиона, предаде Асошиейтед прес.

Виетнам въвежда строг локдаун в град Хошимин

Във Виетнам са ваксинирани едва 5,2 процента от 98-милионното население.

Властите в столицата Ханой, индустриалния център Бин Дуонг и няколко провинции в плодородния земеделски регион около делтата на река Меконг обмислят поетапно облекчаване на ограниченията.

Службата за гражданско въздухоплаване на страната предложи на Министерството на транспорта план за възстановяване на вътрешните полети на три етапа след продължило един месец спиране.

 

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини