Близо 200 чужденци излетяха с чартърен полет от Кабул

  • 09 септември 2021 17:26

  • 462
  • 1
Близо 200 чужденци излетяха с чартърен полет от Кабул
© Getty Images (архив)

Близо 200 чужденци, включително десетки американци, излетяха днес с чартърен полет от Кабул, предаде Асошиейтед прес. Това е първата мащабна евакуация от Афганистан след изтеглянето на чуждестранните войски от страната в края на миналия месец, предава БТА.

Полетът се изпълнява от Катарските авиолинии и е до Доха. Броят на пътниците беше съобщен от високопоставен представител на САЩ, пожелал анонимност. Той заяви, че двама високопоставени талибански представители са улеснили заминаването. Според него на борда на самолета има американци, чужденци със зелени карти и чужденци от други националности, включително германци, унгарци и канадци.

Талибанските сили патрулираха по пистата. Пътниците представиха документите си за проверка, а после екипи със специално обучени кучета провериха и багажа им.

На летището в Кабул вече са се завърнали и някои от служителите му, след като бяха избягали от хаоса по време на изтеглянето на американските сили от Афганистан.

Борислава Борисова
462 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.09.09 | 19:17

1
За афганистанския слугинаж на американците вече нищо не се чува. Да е обеца на тукашните козяшки лакеи, да учат как се правят морски възли и как се скача отвисоко без парашут.

Добави коментар

Водещи новини