Южна Корея подписа договор с Пфайзер за доставка на ваксини

  • 13 август 2021 14:41

  • 356
  • 0
Южна Корея подписа договор с Пфайзер за доставка на ваксини
© Getty Images/Guliver

Южна Корея подписа днес договор за закупуването на 30 милиона дози от ваксината на "Пфайзер" срещу коронавирус през 2022 г., съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Правителството призова гражданите да прекъснат ваканционните си пътувания на фона на влошаващото се положение с четвъртата вълна от инфекции.

Премиерът Мун Дже-ин поиска от компаниите да бъдат гъвкави в предоставянето на възможност за дистанционна работа на служителите си и призова тези, които се връщат от почивка, да се тестват, особено преди да отидат отново на работа.

Южна Корея отчете рекордните над 2000 нови случая на коронавирус за денонощие

Усилията на правителството да овладее новите случаи бяха блокирани от разпространението на силно заразния Делта вариант, който затрудни проследяването на контактните връзки по време на пиковия летен сезон. Затруднения при доставките от страна на производителя на ваксини "Модерна" създаде допълнителни проблеми.

Южна Корея осигури общо 193 милиона дози ваксини, включително от "Пфайзер", "Модерна", "АстраЗенека", "Джонсън и Джонсън" и "Новавакс". Напълно ваксинирани са 17,4 процента от 52-милионното население на страната.

Южна Корея планира да стане петият най-голям производител на COVID ваксини в света до 2025 г.

При договорени с "Пфайзер" 66 милиона дози тази година, Южна Корея получи 17,88 милиона, допълни БТА.

Директорът на Службата по контрол и превенция на заболяванията (КДСА) Чен Юн-кйонг съобщи днес по време на брифинг, че според условията на новия договор с "Пфайзер", ваксините ще започнат да пристигат през първата четвърт на 2022 г., като Южна Корея разполага с опцията да купи още 30 милиона дози.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
356 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини