Виетнам удължава наложения локдаун в южната част на страната

  • 01 август 2021 06:10

  • 507
  • 0
Виетнам удължава наложения локдаун в южната част на страната
© Getty Images/Guliver (архив)

От понеделник Виетнам ще удължи с две седмици наложените строги ограничения на придвижването в икономическата столица град Хошимин, както и в други 18 градове и провинции в южната част на страната, предаде Ройтерс, като цитира изявление на правителството.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Виетнам възпираше успешно разпространението на коронавируса по време на по-голямата част от пандемията, но сега страната е изправена пред бързо нарастваща серия от случаи на заразяване, които доведоха до налагане на ограничения в около една трета от страната. Общо са регистрирани 145 000 случая, довели до 1306 жертви, 85 на сто от които - през последния месец.

Виетнам отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус

"Властите на град Хошимин и други места трябва да призовават гражданите да останат там, където са и да спазват строго ограниченията", се казва в публикувано вчера изявление на правителството, предаде БТА.

Късно снощи страната отчете 8624 нови случая, повечето от които - в южната част на страната и особено в град Хошимин. От 31 май в района бяха въведени строги мерки за спазването на социалната дистанция.

Целта на въведените мерки е "да създаде зона за сигурност около град Хошимин и да не се допусне по-нататъшно разпространение на пандемията", заяви вицепремиерът Ву Дук Дам, ръководещ борбата с коронавируса. "Може да отнеме месеци да поставим под контрол ситуацията в района", предупреди той. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
507 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини