Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Токио достигна рекордно равнище

  • 27 юли 2021 14:37

  • 640
  • 2
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Токио достигна рекордно равнище
© Getty Images/Guliver

Броят на новите случаи на коронавирус в Токио нарасна до рекордно равнище по време на Олимпийските игри, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

За последното денонощие японската столица отчете 2848 нови случая на заразяване, с което беше надминат предишния рекорд от 2520 случая на 7 януари.

Преди игрите експерти предупредиха, че броят на новозаразените на денонощие може да достигне до 3000 по време на спектакъла. Ситуацията може да стане "критична", казаха те. В Токио в момента е в сила четвъртото от началото на пандемията извънредно положение.

Не участниците в Олимпиадата са основният проблем, каза наскоро пред ДПА Коичи Накано, професор по политология в токийския Университет "София".

Шестмесечен пик на заразените с COVID-19 в Токио ден преди старта на олимпиадата

По думите му по-скоро това е фактът, че игрите се провеждат във време, когато населението е все по-"разочаровано" от непрекъснатото продължаване на извънредното положение: "Хората стават нетърпеливи и вече не слушат правителството".

Интересът към игрите допринася за това много от гражданите да не си стоят вкъщи, въпреки призивите на правителството, тъй като се опитват максимално да се доближат до Олимпиадата, като например по време на колоездачните надпревари. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
640 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.07.27 | 15:49

2
Нищо такова няма на техния сайт!Стига сте разпространявали лъжи!

2021.07.27 | 15:19

1
Ще станат и 30 000 хиляди пази Господи не трябваше да избързват

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини