Шестмесечен пик на заразените с COVID-19 в Токио ден преди старта на олимпиадата

  • 22 юли 2021 14:56

  • 466
  • 0
Шестмесечен пик на заразените с COVID-19 в Токио ден преди  старта на олимпиадата
© Getty (архив)

В Токио днес бе регистриран нов шестмесечен връх в дневния прираст на заразените с коронавирус ден преди официалното откриване на Олимпийските игри, предаде АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25426

Новите случаи за последното денонощие в града са 1979, най-много след установения прираст от 2044 на 15 януари. Премиерът на Япония Йошихиде Суга, който твърдо настояваше за провеждането на игрите, обяви на 12 юли извънредно положение в столицата. Оттогава дневният прираст на заразените рязко се повишаваше.

Извънредните мерки, които включват забрана за продажба на алкохол и съкращаване на работното време на ресторанти и барове, ще бъдат в сила до 22 август, след закриването на Олимпийските игри на 8 август.

Любителите на алкохола в Токио са недоволни от коронавирусните ограничения

От началото на пандемията досега в Япония са регистрирани 853 000 случая на коронавирус, от които 15 100 са приключили със смърт.

Олимпийските игри, които се откриват утре, трябваше да се състоят миналата година, но бяха отложени заради пандемията. На състезанията в Токио няма да се допускат зрители, но ограничена публика ще има на няколкото спортни обекта далеч от столицата.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
466 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини