Виетнам отчете рекордните 1102 нови случая на заразяване с коронавирус

  • 05 юли 2021 22:09

  • 639
  • 0
Виетнам отчете рекордните 1102 нови случая на заразяване с коронавирус
© gettyimages

Виетнам отчете за изминалите 24 часа 1102 нови заразявания с коронавирус, рекордно увеличение на случаите за денонощие, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31706

Така Виетнам за пръв път от началото на пандемията регистрира над 1000 инфекции за един ден. Хошимин, където действат строги мерки за предпазване от вируса и социална дистанция, се очерта като епицентърът на епидемията.

Индонезия налага заради ковид още по-строги ограничения за влизане в страната

В огромната си част новите случаи са установени именно в южния мегаполис, показват данните на министерството на здравеопазването.

Виетнам получи международно признание за отговора си на пандемията, но след месец без никакви случаи на вътрешно предаване на вируса на 27 април, отново се появиха нови случаи на зараза и оттогава бяха отчетени над 10 000 новозаразени.

Виетнам е ваксинирал по-малко от 4 милиона души от 98-милионното си население. Властите съобщиха, че очакват да получат за тази година 120 млн. ваксинационни дози, от които близо 39 млн. ще бъдат осигурени по линия на инициативата КОВАКС на Световната здравна организация. Министерството на здравеопазването добави днес, че 90 000 ваксини на "Пфайзер", първите изпратени към Виетнам, ще пристигнат в сряда.

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини