Индонезия налага заради ковид още по-строги ограничения за влизане в страната

  • 05 юли 2021 08:17

  • 247
  • 0
Индонезия налага заради ковид още по-строги ограничения за влизане в страната
© Getty Images/Guliver (архив)

Индонезия наложи по-строги изисквания заради коронавируса за пристигащите от чужбина, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Всички, пристигащи в страната, било то индонезийски граждани или чужденци, трябва да имат сертификат за завършена ваксинация, за да им бъде позволено да влязат в страната, каза днес на пресконференция Ганип Варсито, шефът на противоепидемичния щаб.

Индонезия представи частна схема за ваксинация срещу COVID-19

Освен това трябва да се подложат и на осемдневна карантина. Досега тя беше петдневна. Изискваше се след пристигане да се даде отрицателен писиар тест и още един - седем дни по-късно.

Новите мерки влизат в сила от понеделник. Изключения ще се правят за чужденци, заемащи висши министерски длъжности, както и за чужденци, идващи от страни, с които Индонезия е договорила коридори за пътуване.

Индонезия се бори с втора, по-тежка вълна от ковид, усложнена от варианта Делта. На островите Ява и Бали до 20 юли са обявени частични локдауни, предаде БТА.

Най-малко 33 пациенти, болни от ковид, са починали в държавна болница на остров Ява, след като през уикенда са свършили запасите й от втечнен медицински кислород, макар че лечебното заведение е минало на кислородни бутилки, предаде Асошиейтед прес. Подаването на кислород е било възстановено чрез централната система след доставка на 15 тона втечнен кислород.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини