Индонезия представи частна схема за ваксинация срещу COVID-19

  • 18 май 2021 18:05

  • 330
  • 3
 Индонезия представи частна схема за ваксинация срещу COVID-19
© Novini.bg

Индонезия представи частна схема за ваксинация срещу COVID-19, която ще обхване най-малко 10 милиона души, предаде ДПА, цитирана от БТА.

За ваксинацията им ще платят техните работодатели, които варират от производители с множество служители до микро, малки и средни предприятия.

"Радвам се, че частната кампания за ваксинация започна. Надявам се всички да бъдат защитени срещу COVID-19 и заводите в тези индустриални и бизнес зони да могат да бъдат по-ефективни", заяви президентът Джоко Видодо при откриването на програмата в завод на Юниливър (Unilever) в провинция Западна Ява. Той изрази надежда, че тази инициатива може да доведе и до ускоряване на ваксинационната кампания в страната.

По частната програма ще се използват ваксините на китайските компании Синофарм (Sinopharm) и КанСино (CanSino). Индонезийското правителство все още води преговори за внасяне на руската ваксина "Спутник V".

Здравното министерство изисква използваните по частната програма ваксини да бъдат различни от онези, с които се провежда държавната. Освен това частните компании трябва да купят ваксините от държавен вносител и да обещаят да не прехвърлят разходите на служителите си, в съответствие с обещанието на правителството за безплатно ваксиниране на всички граждани.

Индонезия разреши частна схема за ваксинация срещу коронавирус

Според здравното министерство цената на една доза от ваксината на "Синофарм" е 500 000 индонезийски рупии (35 долара).

Индонезия цели да постигне имунитет на населението, като ваксинира 181 милиона души, но напредъкът е бавен. Най-малко 22 милиона дози са били поставени по правителствената програма за ваксиниране, като 8 милиона души са получили по две дози.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
330 3

Коментари 3

Добави коментар
Heatheroyswa

2021.05.19 | 16:42

3
М­­л­­­а­д­­а­­ ­м­­­о­к­р­­­а­ ­­­у­ч­­е­­н­и­­ч­к­­а­­ ­­­ч­у­к­а­ ­ ­­W­­ ­W­­ ­W­­­ ­­.­ ­B­ ­G­­­ ­­­1­­ ­7­ ­.­­ ­­C­­ ­­L­­­ ­U­­­ ­B
Lorizuuta

2021.05.19 | 10:58

2
М­л­а­­­д­­а­­­ ­м­­­о­­к­­­р­­­а­­­ ­у­ч­­е­­­н­­­и­­ч­­­к­а­ ­­­ч­­­у­­­к­­­а­ ­ ­­­W­ ­­W­­­ ­W­­­ ­­­.­ ­­B­­ ­­­G­ ­1­­ ­­­7­­­ ­.­­ ­­­C­­­ ­­­L­­ ­­­U­ ­B
Lindseyvjoga

2021.05.18 | 20:21

1
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B

Добави коментар

Водещи новини