Сестрата на Ким Чен-ун разсея американските надежди за скорошни разговори

  • 22 юни 2021 09:35

  • 412
  • 1
Сестрата на Ким Чен-ун разсея американските надежди за скорошни разговори
© Getty Images/Guliver (архив)

Влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким Чен-ун разсея надеждите за ранно възобновяване на дипломатическите разговори със САЩ. Тя заяви, че американските очаквания за такива разговори може да донесат голямо разочарование за американците, предадоха световните агенции, съобщава БТА.

Това изявление на Ким Йо-чен дойде ден, след като съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че в неотдавнашното изявление на Ким Чен-ун има "интересни сигнали", че Северна Корея ще е готова едновременно за диалог и за конфронтация, но повече за конфронтация.

Ким Чен-ун: Северна Корея трябва да се подготви за диалог, но и за конфронтация с Вашингтон

"Има една севернокорейска поговорка, която гласи: "В съня онова, което е по-важно е не, че го сънуваш, а как го интерпретираш. Изглежда, че САЩ може би интерпретират ситуацията по такъв начин, че да се почувстват спокойни", заяви Ким Йо-чен.

"Но очакванията, които те избраха да имат, може да предизвикат у тях по-голямо разочарование", предупреди тя.

Това изказване дойде и в момент, в който преговарящият на САЩ за Северна Корея Сун Ким е на посещение в Южна Корея. Вчера той каза, че се надява на положителна реакция скоро от Северна Корея на американската оферта за разговори.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
FARAON

2021.06.22 | 20:01

1
БУЛГА УРО ДИ, КВО СТАВА? БЛИЖЕТЕ ЛИ ГИ СВ ИНСКИТЕ ГГГЪ ЗОВЕ? :) БЛИЖЕТЕ :) АМИ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ, ДА ВИ Е СЛАДКО! У ДА ВИ ЕВА МАЙКАТА ЖИВОТ ИНСКА!

Добави коментар

Водещи новини