Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19

  • 17 май 2021 18:19

  • 838
  • 3
Индия въведе нов медикамент за лечение на COVID-19
© Getty Images

Индия започна дистрибуцията на нов медикамент за лечение на симптоми на COVID-19, за който се твърди, че намалява необходимостта от подаване на кислород на пациентите и ускорява възстановяването им, предадоха БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Лекарството 2-деокси-Д-глюкоза (2-DG) е създадено от лаборатория на индийската Организация за изследователска и развойна дейност, свързана с отбраната и фармацевтичната компания "Лаборатории д-р Реди" в Хайдерабад.

Първата партида от него беше пусната от министъра на отбраната Раджнат Сингх и министъра на здравеопазването Харш Вардан в Делхи и първоначално ще бъде използвана в столичните болници.

Някои експерти поставят под въпрос ефикасността на новото лекарство, като изтъкват, че не са публикувани достатъчно данни от втория и третия етап на клиничните изпитания.

Вариант на 2-DG е използван експериментално за лечение на някои видове рак, но още не е одобрен за тази цел, каза молекулярният биолог Ракеш Мишра.

Мишра, който е участвал в разработването на новото лекарство, обясни, че то блокира способността на вируса да се мултиплицира в някои клетки и две прахчета от него са позволили кислородът да бъде изключен на значителен процент от пациентите в изпитанията.

От седмици в Индия има голям недостиг на кислород, който е необходим на все повече пациенти през смъртоносната втора вълна от коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
838 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Crystalaolra

2021.05.18 | 01:19

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
ХХХ

2021.05.17 | 21:02

2
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

2021.05.17 | 20:04

1
Домуса да ходи да им продава ивермектин, ще стане милиардер.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини