Ваксинация със "Спутник V" започна в Индия

14 май 2021 17:11

Ваксинация със "Спутник V" започна в Индия
© Getty images (архив)
353 3

Индия започна днес да ваксинира жителите на страната с руската ваксина срещу COVID-19 "Спутник V". Това съобщи Руският фонд за преки инвестиции, финансирал разработването на препарата и преговарял за производството му в чужбина, предаде АФП.

Всичко по темата:

"Спутник V" стана първата ваксина чуждестранно производство, използвана в Индия", посочи фондът в комюнике, отбелязвайки, че първите инжекции са поставени в град Хайдарабад след пристигането на първата партида от медикамента на 1 май, и че втората се очаква към края на седмицата.

"Индия ще бъде основно място за производство на "Спутник V", изтъкна още фондът, като напомни, че е подписал с индийски фармацевтични компании споразумения, даващи възможност да се произвеждат над 850 милиона дози годишно.

Броят на заразените с COVID в Индия надхвърли 24 млн. души

Според фонда руската ваксина е одобрена вече в 65 държави с население общо 3,2 милиарда души.

"Спутник V" бе посрещната отначало скептично в чужбина, но през февруари ефективността ѝ бе потвърдена от научното списание "Лансет". В момента искането на Русия да бъде разрешена в ЕС се разглежда от Европейската агенция по лекарствата.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
353 3

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 3

Добави коментар
Hollynicma

2021.05.16 | 23:27

3
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
Stephanieqxfqa

2021.05.16 | 09:49

2
Голая киска хочет ласки - W W W . B G 1 7 . C L U B
XXX

2021.05.14 | 18:35

1
САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО МОЖЕ ДА НИ СПАСИ ОТ ЛЪЖИТЕ КОРУПЦИЯТА РЕКЕТА И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ И О.П САМО ТЕ ПРЕДЛАГАТ ИСТИНСКА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ ГЛАСУВАТЕ ЗА ТЯХ АКО ИСКАТЕ БОРБА СЪС МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ И ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ ЕДИН ШОУ МЕН ЩЕ РЕШИ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ

Добави коментар

Водещи новини