В Тайван са разтревожени от нови случаи на коронавирусна инфекция

  • 12 май 2021 14:24

  • 385
  • 0
В Тайван са разтревожени от нови случаи на коронавирусна инфекция
© Getty images

Президентът на Тайван Цай Ингвен направи днес опит да увери съгражданите си, че нейното правителство може да се противопостави на разпространението на COVID-19, след като в страната бяха регистрирани нови шест случая на заразени с коронавируса, предаде Асошиейтед прес. Засега не е установен произходът на новите случаи.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Предизвикателството в момента е все още много сериозно. Моля, внимавайте и следвайте инструкциите", каза тя по националната телевизия. Цай призова хората да не изпадат в паника и увери, че лекарствата са достатъчни и ваксинацията ще продължи.

Тайван на практика изкорени вътрешното предаване на коронавируса чрез строги правила за носене на маски, проследяване на случаите, ограничения върху пътуванията и карантина. В островната държава досега са регистрирани общо 1210 случая с коронавирус, огромна част от които привнесени. В изказване пред парламента в Тайпе днес министърът на здравеопазването и благосъстоянието Чиан Бинхуан заяви, че положението е сериозно.

В Индия е поставена мрежа в река Ганг за събиране на трупове на починали

В Бангладеш днес пристигна дарение от 500 хиляди дози от ваксината на китайската компания "Синофарм". Бангладеш с население от 150 милиона души изпитва остър недостиг на ваксини, след като Индия спря износа на препарата на "АстраЗенека", произвеждан от индийския Серумен институт поради опустошителното разрастване на заразата в Индия. Досега Бангладеш е получил 7 млн. дози от индийския институт, а договорът за доставката на 30 милиона дози до юни бе отменен.

Наскоро бангладешкият лекарствен регулатор одобри препарата на "Синофарм", след като Световната здравна организация (СЗО) разреши използването му при спешни нужди, съобщи БТА. Международната федерация на Червения кръст съобщи днес, че през последните две седмици в Азия са били регистрирани над 5,9 милиона новозаразени с коронавируса.

Това е повече от диагностицираните с COVID-19 за този период в двете части на Америка, Европа и Африка, взети заедно, се казва в съобщението, разпространено в Малайзия. В него се посочва, че седем от десетте държави по света, които най-бързо са удвоили броя на новозаразените, се намират в Азия и Океания и че ваксинацията в азиатските държави е спъвана от недостиг на ваксини, колебливост и скъпа логистика за доставките.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини