В Япония се срина системата за заявки за ваксинация

  • 12 май 2021 10:45

  • 194
  • 0
В Япония се срина системата за заявки за ваксинация
© Getty images

Технически проблеми извадиха днес от строя системата за заявки за ваксинация срещу коронавирус в Япония, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25128

Системата за онлайн заявки се е сринала на много места в страната, включително в някои части на Токио и в западния град Мино. Според националната телевизия Ен Ейч Кей това се дължи на глобален проблем на доставчика на облачните услуги Salesforce.com. От американската корпорация потвърдиха впоследствие наличието на голям проблем, но заявиха, че той е решен до голяма степен, съобщи БТА.

Джо Байдън номинира нов посланик на САЩ в Япония

Случилото се засили недоволството сред японците от това как правителството се справя с новите огнища на разпространение на заразата, а и от изключително бавното темпо на ваксинацията. Досега в страната дози от ваксини са получили едва 2,8 на сто от хората - най-малкия дял сред богатите държави, въпреки че властите са се зарекли до началото на Олимпиадата през юли да бъдат ваксинирани 36 милиона възрастни японци.

По време на пандемията японското министерство на здравеопазването се сблъска с голям брой технически проблеми, вкл. провалено проследяване на контактните лица и включването на жизнено важна информация в тромавата база данни, която здравните работници ползваха с нежелание, припомня Ройтерс.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
194 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини