Южна Корея разчита на значителни доставки на ваксини срещу COVID-19

  • 03 май 2021 15:35

  • 460
  • 0
Южна Корея разчита на значителни доставки на ваксини срещу COVID-19
© Getty (архив)

Южна Корея изрази днес надежда, че пристигането на 7 милиона дози от една от ваксините срещу COVID-19 до средата на май ще ускори имунизационната кампания, която отслабва заради намалени и забавени доставки, съобщи Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Близо 3,4 милиона души от общо 52 милиона население са получили първа доза от началото на кампанията през февруари до вчера, съобщи Корейската агенция за контрол и профилактика на заболяванията.

Седем милиона дози "АстраЗенека" се очаква да пристигнат в средата на месеца.

Президентът Мун Дже-ин каза, че кампанията върви по-добре от първоначално предвиденото, тъй като е изпълнена целта за ваксиниране на 3 милиона души до края на април.

"Можем да успеем да повишим целта си за полугодието от сегашните 12 на 13 милиона, ако използваме ефикасно" наличните количества, каза Мун на среща с официални лица, ангажирани в борбата с вируса.

В Барселона ваксинират агенти

Но със сегашното темпо на ваксинация - около 200 000 души дневно - запасите могат да бъдат изчерпани до дни. В момента страната разполага само с 529 000 дози от ваксината на "Пфайзер" и 381 000 от препарата на "АстраЗенека", каза пред Ройтерс източник от агенцията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини