В Барселона ваксинират агенти

  • 03 май 2021 14:20

  • 1423
  • 1
В Барселона ваксинират агенти
© Getty (архив)

От днес в Барселона започва ваксинацията на агенти на Националната полиция и Гражданската гвардия с ваксината на "Модерна", предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Това стана възможно, след като Висшият съд на Каталуния разпореди на регионалното правителство в срок от 10 дни да започне да ги ваксинира, така както са ваксинирали и полицията на провинция Каталуния.

Служителите на каталунската полиция бяха ваксинирани преди близо месец по изричното нареждане на регионалното Министерство на здравеопазването.

Ваксинацията на агентите от Националната полиция и Гражданската гвардия обаче бе отложена с аргумента, че първо трябва да се ваксинират най-уязвимите групи от населението.

Това не е първият случай, в който регионалното правителство на Каталуния пренебрегва испанските подразделения на силовите структури. След обжалване от страна на синдикатите, че се чувстват „отделени и унижени”, Висшият съд на Каталуния се произнесе миналия вторник, че те също незабавно трябва да бъдат ваксинирани.

В цяла Испания днес се разпределят между регионалните правителства 1 750 000 дози от ваксината на „Пфайзер”. С пълна ваксина вече са близо 10% от населението, а с една доза почти 25 на сто.

Опашките с желаещи да се ваксинират не спират

Ситуацията с пандемията като цяло се стабилизира, честотата на заразяване е средно 230 случая на 100 000 жители , но има региони като Страната на баските, където надвишава 700 случая на 100 000 жители.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Васо Сръбския

2021.05.03 | 18:36

1
Разкажете за къщата в Барселона бокл.уци журналистически?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини