В Индия е открит нов вариант на COVID с тройна мутация

21 април 2021 16:31

В Индия е открит нов вариант на COVID с тройна мутация
© Pixabay
867 0

Тройна мутация на новия коронавирус, предизвикана от обединение на три различни щама на COVID-19, е регистрирана в три района на Индия, съобщи ТАСС, като се позовава на изявление на експерти пред индийския тв канал Ен Ди Ти Ви.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24178

Те заявиха, че новият вариант на вируса вече се разпространява в щатите Махаращра и Западна Бенгалия, както и в националната територия Делхи, където е разположена и столицата, предаде БТА. "Това е най-заразният вариант. Той бързо води до заболяване при много хора", каза професорът по епидемиология Мадхукара Паи. Неотдавна в Индия бе установена двойна мутация на новия коронавирус.

Проф. Ива Угринова с подробности за българския вариант на COVID-19

Според експертите ръстът в заболеваемостта в страната, както и в света, е предизвикан от новите варианти на коронавируса. Но в Индия сега секвениране на генома се извършва на по-малко от един процент от случаите, каза проф. Паи.

Доколко опасна и смъртоносна е новата тройна мутация ще стане известно единствено след допълнителни изследвания. В момента всичките 10 лаборатории на територията на Индия се занимават с изследвания на генома на коронавируса, отбеляза Ен Ди Ти Ви. Повече от 15,6 милиона души в Индия са се разболели от COVID-19 от началото на пандемията.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 24178

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
867 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини