Китай: В Канада си чешат езиците

  • 13 април 2021 13:10

  • 477
  • 1
Китай: В Канада си чешат езиците
© Getty (архив)

В Канада си чешат езиците, това каза официалният  представител на китайското външно министерство Чжао Лицзян, предаде ТАСС.

По думите на служителя на дипломатическата централа на Пекин изказването на шефа на службата за национална сигурност и разузнаване на северноамериканската държава Дейвид Виньо, че свързани с азиатската страна хакери са извършвали нападения срещу стратегически обекти на Канада, са били несъстоятелни.

Канада: Върнахме се в Студената война

"В Отава хвърлят безпочвени обвинения към Китайската народна република. Имат ли съответните канадски служби някакви доказателства? Не, и да търсят, няма да намерят, защото ние зачитаме суверенитета на всяка една държава по света", посочи още чиновникът във външнополитическото ведомство на азиатската държава

"В този случай, а и с подобни изказвания от страна на редица официални лица в Северна Америка и Западна Европа, става дума за упражнение по чесане на езиците, което по никакъв начин не допринася за установяване на приятелски отношения", заяви Чжао Лицзян на пресконференция в Пекин.

Последвайте канала на

477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.04.13 | 13:51

1
'Имат ли съответните канадски служби някакви доказателства? Не, и да търсят, няма да намерят, защото ние' много добре знаем как сме си покрили следите.

Добави коментар

Водещи новини