Още десетки жертви и ранени при дерайлирането на влак в тунел в Тайван

02 април 2021 09:11

Още десетки жертви и ранени при дерайлирането на влак в тунел в Тайван
© Getty Images/Guliver (архив)
296 0

Най-малко 36 души са загинали, а над 72-ма са ранени, след като влак дерайлира днес в тунел в Източен Тайван, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Предполага се, че влакът, който е пътувал за Тайдун, е дерайлирал, след като се е блъснал в камион и част от вагоните са се ударили в стената на тунела, посочи в изявление тайванската пожарна служба.

Влак дерайлира в тунел на остров Тайван, най-малко четирима са загинали

Катастрофата е станала в тунел северно от град Хуалян. Около 60 души, пострадали при дерайлирането, са откарани в болница.

На кадри от мястото на катастрофата се вижда, че някои вагони са се разпаднали на части от удара, а други са смачкани, което затруднява опитите на спасителите да стигнат до пътници в тях.

Влакът е превозвал общо около 350 пътници, заяви пожарната.

От първите четири вагона са евакуирани между 80 и 100 души. От петия до осмия вагон обаче са деформирани от удара и е трудно да се осигури достъп до тях.

Централната информационна агенция на Тайван съобщи, че камионът, в който се е блъснал влакът, "не е бил паркиран правилно" и вероятно се е хлъзнал по наклона, препречвайки пътя на влака.

Пожарната служба разпространи кадри на останките от камиона.

Планинският район по източния бряг на Тайван е популярна туристическа дестинация, отбелязва Ройтерс. Жп линията, която тръгва от Тайпе и продължава по източния бряг на острова, е известна с тунелите си.

През 2018 г. 18 души загинаха и 175 бяха ранени при дерайлирането на влак в Североизточен Тайван. През 1981 г. 30 души загинаха при влакова катастрофа в Северен Тайван.

Вижте и това видео от нашия архив:

Радина Лазарова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини