Китай обяви, че вече са поставени близо 65 милиона дози ваксини

  • 15 март 2021 12:28

  • 276
  • 1
Китай обяви, че вече са поставени близо 65 милиона дози ваксини
© Pixabay

Високопоставен китайски чиновник обяви, че вече са поставени близо 65 милиона дози на граждани на Китай при план да бъдат имунизирани до 80 на сто от цялото население от 1,4 милиарда души, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Ли Бин, заместник-председател на държавната комисия по въпросите на здравеопазването, каза днес на пресконференция, че из страната са изпратени комисии да наблюдават хода на ваксинацията. По думите му работата по имунизирането на набелязаните групи хора върви по график, информира БТА.

Бившият президент на Бразилия Лула да Силва се ваксинира срещу COVID-19

Ваксинационната кампания в Китай е по-бавна в сравнение с много други държави, включително САЩ. Страната е изнесла в чужбина около десет пъти повече дози, отколкото е разпределила у дома. Това забавяне се дължи отчасти на почти пълното отстраняване на случаите с вътрешно предаване на коронавируса, посочи АП.

При наличието на четири одобрени ваксини Китай планира да ваксинира до лятото на 2022 г. между 900 милиона и един милиард човека. Целта е да бъде създаден групов имунитет, който да спре безконтролното разпространение на заразни болести като COVID-19.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
276 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Jennifera16

2021.04.10 | 03:55

1
­В­­­и­­ж­­т­­­е­­­ ­­м­о­­я­т­­а­­ ­­­т­­­и­­­й­­н­­ ­­­п­­­у­­­т­­к­а­ ­­­-­­ ­W­­­W­­­W­­.­B­­­G­­1­7­.­­­C­­­L­­­U­­­B­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини