Индия ще достави на Канада ваксини срещу COVID-19

  • 15 февруари 2021 16:31

  • 512
  • 1
Индия ще достави на Канада ваксини срещу COVID-19
© gettyimages

Индийският институт за серуми ще достави на Канада ваксини срещу COVID-19 в рамките на месец, заяви днес ръководителят на института Адар Понавала, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Решението на института е индикация за намаляването на дипломатическото напрежение между Индия и Канада, провокирано от изявление на канадския премиер Джъстин Трюдо във връзка с демонстрации в Индия.

Канада иска допълнителен тест за COVID-19 и карантина в хотел ​при влизане в страната

Трюдо заяви, че продължаващите от месеци демонстрации на фермери в покрайнините на Делхи, са обезпокоителни. С това си изявление Трюдо предизвика критиките на индийското правителство, което заяви, че демонстрациите са вътрешен въпрос на Индия. Трюдо разговаря миналата седмица с индийския премиер Нарендра Моди, като двамата обсъдиха привързаността на двете страни към демокрацията.

Индийският серумен институт се превърна в ключов доставчик на ваксини по време на пандемията от коронавируса. Канада, подобно на много други страни, разчита на чуждестранни доставки, защото не може да организира местно производство на ваксини срещу коронавирус.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dania22

2021.04.10 | 03:59

1
­­В­­и­­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­­­о­­­я­т­­­а­ ­т­­­и­­й­­­н­­ ­­­п­­у­­т­к­­а­­­ ­­-­­­ ­W­W­W­.­B­­­G­­­1­7­.­­C­­L­U­B­­­

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини