Ким Чен-ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея

  • 07 януари 2021 11:57

  • 354
  • 0
Ким Чен-ун обеща да засили военния капацитет на Северна Корея
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, обеща да засили военния капацитет на страната си, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В доклад, представен днес на конгреса на управляващата Корейска трудова партия, започнал вчера в Пхенян, Ким се ангажира да повиши "отбранителните способности на държавата на едно по-високо ниво и да набележи цели в тази насока, които да бъдат постигнати", съобщи КЦТА. Севернокорейската официална информационна агенция не спомена нищо за ядрени оръжия, нито уточни естеството на целите, които ще трябва да бъдат постигнати в областта на отбраната, отбелязва АФП.

Според анализатори обаче идеята на Ким е ясна и означава, засилване на ядрените способности на Северна Корея.

Това обещание бе дадено от севернокорейския лидер две седмици преди встъпването в длъжност на новия президент на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Ким Чен-ун обяви петилетката за провал

При настоящата американската администрация, след размяна на обиди и заплахи за ядрена война, американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се срещнаха три пъти. Срещите им обаче бяха колкото исторически, толкова и символични, отбелязва Франс прес.

Напредък по трънливия въпрос за севернокорейската ядрена програма и по тази за балистични ракети не беше постигнат. Преговорите по тези теми са в задънена улица след провала на втората среща на двамата лидери през февруари 2019 г. в Ханой. Причината за блокажа е липсата на консенсус по отстъпките, които Северна Корея трябва да направи в замяна на вдигането на международните санкции срещу нея.

Последвайте канала на

Novini.bg
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини