Над 86 000 новозаразени с коронавируса в Индия

  • 24 септември 2020 11:20

  • 296
  • 1
Над 86 000 новозаразени с коронавируса в Индия
© getty images

Индия съобщи за 86 508 новозаразени с коронавируса през последното денонощие, но премиерът Нарендра Моди въпреки това е против въвеждане на карантини дори на местно ниво, предаде Асошиейтед прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Общият брой на заразените с новия коронавирус в Индия вече е над 5,7 милиона души, вторият най-висок в света след САЩ. Здравното министерство съобщи и за нови 1129 починали от коронавируса, с което общият им брой в Индия става 91 149 души.

Сред починалите е министърът на железниците Суреш Ангади, който е бил приет в болница в Делхи с Ковид-19 преди близо две седмици. Той е първият федерален министър и четвърти депутат, който умира от коронавируса в Индия.

Индия отново отчете голямо увеличаване на заразените с коронавирус за едно денонощие

Вчера Моди разкритикува краткотрайните карантини на местно ниво и заяви, че страната трябва не само да се бори с вируса, но и смело да върви напред в икономическото развитие. Той поиска от индийските щати да наблегнат на тестването, проследяването на контакти, лечението и наблюдението. Според Моди местните карантини възпрепятстват нормалното движение на стоки и услуги, включително доставките на медицински продукти.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
296 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
DedoPop

2020.09.24 | 12:14

1
Te imam mnogo za fira taka che principno shte e dobre i za sveta da ponamaleiat malko, ako moje i povechko, oshte po-dobre :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини