Филипините отново въвеждат карантинни мерки в столичния район и околните провинции

Над 27 милиона души във Филипините днес отново бяха поставени под по-строги карантинни ограничения, след като броят на заразяванията с коронавирус рязко се покачи от миналия месец, предаде ДПА.

Общественият транспорт, частните и държавните офиси и други търговски услуги отново бяха спрени в столицата Манила и четирите провинции около нея - Булакан, Кавите, Лагуна и Ризал. В петте региона отново бяха въведени карантинни мерки за следващите 15 дни. На жителите им е забранено да излизат от домовете си освен за важни дейности, събиранията са ограничени до най-много петима души и не се позволява хранене в ресторантите.

Правителството на Филипините е предотвратило близо милион и половина заразявания с коронавирус

Католическите църкви отново бяха затворени, както и фризьорските и козметичните салони, спортните зали и други подобни заведения. Някои градове в района отново забраниха алкохола.

По данни на здравното министерство във Филипините са регистрирани 106 330 заразявания с коронавирус и 2104 смъртни случая. Разпространението на заразата се засили, след като през юни правителството започна да облекчава ограниченията в опит да съживи икономиката. Рязкото покачване на броя на случаите на COVID-19 накара здравни работници да предупредят, че страната губи битката с болестта, отбелязва БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет