Индия изгони служители на пакистанското посолство, обвинени в шпионаж

  • 01 юни 2020 14:29

  • 341
  • 0
Индия изгони служители на пакистанското посолство, обвинени в шпионаж
© Getty (архив)

Индия експулсира днес двама служители на пакистанското посолство, обвинени в шпионаж, предаде АФП, като се позоваха на официални източници от двете страни. Пакистан отхвърли обвиненията.

Снощи индийското правителство съобщи, че е дало на въпросните двама служители на пакистанското посолство срок от 24 часа да напуснат страната, защото са се занимавали с "шпионска дейност"." Тази сутрин те са се върнали в Пакистан", каза пред АФП говорителят на пакистанското посолство в Делхи.

Русия изгони японски шпионин

Индийският шарже д'афер в Исламабад е бил извикан в пакистанското министерство на външните работи, което е осъдило експулсирането като неоснователно и в нарушение на Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Според индийски медии двамата пакистанци се опитвали да се сдобият срещу пари с информация от областта на националната сигурност.

Индия и Пакистан, които са ядрени сили, воюваха на три пъти, откакто получиха независимост от Британската империя през 1947 г. Два от конфликтите бяха за спорната хималайска област Кашмир, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

341 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини