Филипините забраниха достъпа в страната на туристи от южнокорейска провинция заради коронавируса

  • 26 февруари 2020 11:16

  • 306
  • 0
Филипините забраниха достъпа в страната на туристи от южнокорейска провинция заради коронавируса
© Getty Images/Guliver

Филипинските власти ограничиха достъпа в страната на туристи от южнокорейската провинция Кьонсан Пукто, където беше регистриран взрив на коронавируса, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Джи Ем Ей.

Мярката не се отнася за постоянно живеещите, учещите и работещите в Северен Кьонсан филипински граждани, уточниха властите.

Най-малко 24 страни и територии вече въведоха ограничения на достъпа на чужденци, пребивавали в Южна Корея. Южнокорейското външно министерство призова страните да се въздържат от такива мерки.

Южна Корея съобщи за 60 нови случая на коронавирус

За да се сведе до минимум контактът и рискът от разпространение на новия вирус, филипинските католици си позволиха известно отклонение от традицията при ритуалите по случай т.нар. Пепеляна сряда. Вместо да изписват с пепел кръст на челото на вярващите, сега свещениците посипват главите им с пепел, отбелязва Франс прес.

До момента филипинските власти са потвърдили три случая на зараза на архипелага.

Виетнам също забрани днес влизането на негова територия на туристи от засегнатите райони в Южна Корея. В комюнике правителството съобщи, че хората, на които се налага да пътуват до Виетнам по други причини, ще трябва да останат две седмици под карантина след пристигането си, посочва Ройтерс.

Южнокорейските Центрове за превенция и контрол на заболяванията съобщиха днес следобед (южнокорейско време) за нови 115 случая на коронавируса. Така общият брой нараства на 1261. Сутринта здравните власти вече съобщиха за 169 нови случая, включително американски войник.

В Бахрейн са потвърдени още три случая на коронавируса, с което заразените в страната стават общо 26, предаде държавната осведомителна агенция БНА. Става въпрос за три жени, пристигнали на международното летище в Бахрейн от Иран с прекачвания.

Казахстан планира от 1 март да спре полетите до и от Иран заради разпространението на коронавируса, съобщиха здравните власти. Властите в Нур Султан ще ограничат също броя на полетите от и до Южна Корея.

Кувейт съобщи за трима нови заразени, така че в емирството те са вече дванайсет, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Novini.bg
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини