Експерти от СЗО пристигнаха в Китай, за да разследват коронавируса

  • 10 февруари 2020 19:35

  • 1250
  • 0
Експерти от СЗО пристигнаха в Китай, за да разследват коронавируса
© Getty Images/Guliver (архив)

Екипът медицински експерти на Световната здравна организация пристигна днес в Китай, за да помогне да бъде разследвана епидемията от коронавируса, съобщи в Женева шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.

Тедрос, който в края на януари посети Пекин, за да разговаря с президента Си Цзинпин и китайски министри, се върна със споразумение да бъде изпратена международна мисия. За да бъде получена зелена светлина от китайското правителство за екипа, който според Тедрос ще наброява между 10 и 15 души, бяха нужни почти две седмици.

СЗО с тревожно предупреждение за китайския коронавирус

В Китай има 40 235 потвърдени случая на заразяване и 909 смъртни случая, а също и 319 случая в още 24 страни, заяви той, предаде БТА.

Тедрос изрази безпокойство от случаите, за които в края на миналата седмица съобщиха европейските власти, за разпространение на вируса от човек на човек при хора, които не са посещавали Китай.

"През последните дни станахме свидетели на някои обезпокоителни случаи на предаване (на вируса) от хора, които не са посещавали Китай, каквито бяха случаите, за които докладваха Франция вчера и Обединеното кралство днес", каза той. /

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1250 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини