Коронавирусът можел да се предава на разстояние от 2 метра

Заразяването с коронавируса, предизвикващ пневмония от нов тип, може да стане от разстояние два метра, съобщават ТАСС и БТА.

"Всички трябва да носят защитни маски и максимално да съкратят броя на близките контакти, за сегашния момент под близки разбираме на разстояние от един до два метра" - цитира в. "Женмин жибао" думите на представителя на Държавната комисия по въпросите на здравеопазването Ли Синван.

106 са вече смъртните случаи от новия коронавирус в Китай

Той добави, че коронавирусът се разпространява главно по въздушно-капков път, но е възможно човек да се зарази и по контактен път.

"Ако вирусът попадне на кожата на ръцете ви и по невнимание потъркате очите си, можете да се заразите - каза Ли Сиван на брифинг. - Затова е необходимо да се носи защитна маска, да се мият старателно ръцете - това снижава риска от разпространение на вируса и заразяване с него".

Съмнения за заразен с китайския коронавирус в Румъния

Китай уведоми Световната здравна организация за пневмония от неизвестен тип в Ухан на 31 декември 2019 г. На 7 януари беше установен причинителят й - коронавирус 2019-nCoV, който вече достигна Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, САЩ, Канада, Франция и Австралия.

Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай станаха 106, а броят на заразените нарасна на 4547.

Коментари

  1. 2020.01.28 | 16:42

    нашия вирус "-ПОЛИТИЧЕСКА КРАДЛИВА ПРЕСТЪПНА ШАЙКА"- изби повече хора за 30 години. Някъде към 5 милиона Българи.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет