Япония и САЩ евакуират свои граждани от китайския град Ухан

  • 28 януари 2020 07:06

  • 306
  • 1
Япония и САЩ евакуират свои граждани от китайския град Ухан
© gettyimages

Японското правителство ще изпрати утре чартърен полет до китайския град Ухан, за да евакуира японските граждани, които искат да се приберат в родината заради избухването на епидемия от нов коронавирус, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Министърът на външните работи Тошимицу Мотеги каза, че самолетът може да превози около 200 пътници, но допълни, че около 650 японски граждани се надяват да се приберат в родината. Мотеги каза, че правителството прави постъпки за допълнителни полети, които ще се отправят към Ухан най-рано в сряда.

106 са вече смъртните случаи от новия коронавирус в Китай

САЩ съобщиха, че не могат да евакуират всички свои граждани от Ухан, стана ясно от съобщебние на американското посолство в Китай. Държавният департамент предприема всички необходими действия за завръщане в САЩ на персонала на генералното консулство в Ухан.

Предполагаме, че възможността за превоз на частни лица срещу заплащане от летището в град Ухан до Онтарио в Калифорния ще бъде ограничена. В условията на невъзможност за транспортиране на всички желаещи, приоритет остават лицата, които са изложени на най-голям риск от заразяване с коронавируса, посочи американското посолство в Китай.

Ето колко българи има в китайския град Ухан, откъдето започна разпространението на новия коронавирус

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.28 | 07:19

1

ГЕРБ е организация за източване на държавния бюджет на всички нива. Резултатът е непрестанно повишаващи се смерки за.ток, вода, роплофикация данъци и непрестанно занижаващото се качество на живот. Единствената зтрана в Европа с ДДС на храните и липса на инфраструкту.

Добави коментар

Водещи новини