Тайландски слонове участваха в мълчаливо шествие в памет на горските пожари в Австралия

  • 13 януари 2020 13:53

  • 413
  • 0
Тайландски слонове участваха в мълчаливо шествие в памет на горските пожари в Австралия
© Getty Images

Група слонове и ученици преминаха в мълчаливо шествие в памет на милионите животни, загинали при горските пожари в Австралия, съобщава БТА, цитирайки Ройтерс.

Процесията се състоя в приюта за слонове в гр. Аютая. Едрите животни и техните махути носеха надписи "Молете се за Австралия!" със снимки и комикси на животни.

Учениците от града изразиха своята солидарност с пострадалата фауна в Австралия, като с шествието те целят да фокусират общественото внимание върху бедствието, обхванало страната- континент.

Австралийските власти нарекоха бушуващите от месеци горски пожари "екологично бедствие" с около 1 милиард загинали животни.

НАСА: Димът от австралийските пожари ще обиколи поне веднъж Земята

"Слоновете са истински натъжени от това, което се случва с животните в Австралия", коментира Мишел Рийди, която работи като доброволка в приюта за слонове "Роял Краал" в Аютая.

Слонът играе важна роля в историята и културата на Тайланд, припомня агенцията. Той се е превърнал в национален символ и местните животни от този вид представляват една от туристическите атракции на страната.

Над един милиард животни са загинали в пожарите в Австралия

Последвайте канала на

Novini.bg
413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини