Над един милиард животни са загинали в пожарите в Австралия

  • 08 януари 2020 15:41

  • 2961
  • 1
Над един милиард животни са загинали в пожарите в Австралия
©

Поне един милиард животни са унищожени от пожарите в Австралия от септември м.г. досега според местен еколог, съобщиха ДПА и БТА.

Проф. Крис Дикман от университета в Сидни промени оценката си за засегнатите от пожарите животни. Според него само в Нов Южен Уелс са загинали над 800 милиона животни, а на територията на страната - общо над един милиард.

Пожарите в Австралия опустошиха над 10,7 милиона хектара земя - територия, по-голяма от Португалия. Загинаха най-малко 25-има души, хиляди жилища са унищожени.

Миналата седмица Дикман съобщи, че над 480 милиона животни са убити от пожарите в Нов Южен Уелс - най-гъсто населения щат в страната, където са изгорели повече от пет милиона хектара.

30% от коалите в Австралия изгорели при пожарите

Новата оценка за поне един милиард убити животни се основава на доклад от 2007 г. на Световния фонд за дивата природа за гъстотата на популацията на диви животни. Тъй като изчисленията в доклада се базират на "преднамерено силно консервативни оценки", точните данни за смъртността вероятно са значително по-високи, смята Дикман.

Novini.bg
2961 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.09 | 14:24

1

Това очаква и цялото човечество ако не почне да мисли с главата си, а не с оная си работа.

Добави коментар

Водещи новини