Ким Чен-ун наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка

  • 29 ноември 2019 06:36

  • 809
  • 0
Ким Чен-ун наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка
© gettyimages (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е наблюдавал лично тест на многоцелева ракетна установка със свръхголям калибър, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейски държавни медии.

Медиите посочват теста като успешен. Ким е изразил дълбока удовлетвореност от резултатите от изпитанието. Северна Корея изстреля две ракети с малък обсег по посока морето край източното си крайбрежие вчера. Тези тестове може да са припомняне, отправено от Пхенян в Деня на благодарността към САЩ, че Ким е дал до края на годината срок на Вашингтон да демонстрира гъвкавост в намиращите се в задънена улица разговори за денуклеаризацията.

Северна Корея изстреля две ракети

Същевременно Вашингтон призова Северна Корея да избягва провокациите, да спазва задълженията, произтичащи от резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и да поднови съществените преговори за постигането на пълна денуклеаризация, се казва в изявление на Държавния департамент, цитирано от световните агенции. Според японското министерство на отбраната Северна Корея вероятно е изстреляла вчера две балистични ракети. Те са достигнали височина от 100 километра и са прелетели на разстояние от 380 километра.

Последвайте канала на

БТА
809 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини