Русия и Китай с план за Корейския полуостров. Пазят го в тайна

Русия и Китай са съгласували нов проект за урегулиране на Корейския полуостров и са готови да го представят на партньорите си в региона. Това заяви във вторник пред журналисти заместник-министърът на външните работи на Русия Игор Моргулов, предаде ТАСС.

Дипломатът уточни, че планът ще бъде представен пред първия заместник-министър на външните работи на Северна Корея Цой Сон-хи, която в момента е на посещение в Москва. "Ние буквално преди дни съгласувахме с нашите китайски приятели обновена версия на плана за урегулиране", каза той.

Външните министри на Северна Корея и Китай обсъдиха Хонконг

Моргулов допълни, че става въпрос за проект за план и засега детайлите му не се разкриват. "Ние ще видим как този документ може да бъде използван, за да се постигне напредък в уреждането на ядрения и другите проблеми на Корейския полуостров", каза руският заместник-министър на външните работи.

"Госпожа Цой Сон-хи вече пристигна в Русия за стратегически диалог. Мисля, че ние ще използваме възможността, за да запознаем нашите севернокорейски партньори, но също така непременно ще запознаем с плана и американските си партньори, и останалите", допълни Моргулов.

Китайският президент пристигна в Северна Корея

 

 

Коментари

  1. 2019.11.20 | 11:19

    Така е, Тръмп направи няколко напъна и само нацапа гащите. Ким чен Ун му показа, че нещата не стават така, както иска той, и трябва да се съобразява и с останалите. Сега е ред на Русия и Китай да го изхвърлят от региона. С неговото ламтене за пари, ще го отрежат и Южна Корея и Япония. Всичко това произхожда от един грешно избран президент.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет