Брижит и Еманюел Макрон се срещнаха с китайския президент Си Цзинпин

Френският президент Еманюел МакронЕманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и съпругата му Брижит се срещнаха тази вечер с китайския президент Си Цзинпин, предаде Франс прес.

Срещата на семейство Макрон с китайския президент протече в сърдечна обстановка във великолепната градина Юй Юан (Градината на щастието) в Шанхай, която бе строго охранявана от полицаи заради събитието с участието на двамата държавни лидери.

Президентът Макрон и съпругата му Брижит бяха посрещнати от две деца, носещи традиционни китайци фенери. Децата съпроводиха гостите до дървена беседка, където седяха Си Цзинпин и съпругата му Пън Лиюан.
Макрон целуна ръка на китайската първа дама - жест, смятан в азиатските страни за традиционна част от френската култура.

След като се разходиха в градината, двамата президенти и съпругите им участваха в традиционна чаена церемония, а след това вечеряха заедно.

След вечерята Макрон и Си Цзинпин се насладиха отдалеч на гледката на прочутата Шанхайска кула, втория по височина небостъргач в света (632 метра), която бе осветена днес в цветовете на френския национален флаг (синьо, бяло и червено) в чест на Франция.

Коментари

  1. 2019.11.05 | 22:29

    Бабето завело внука да види Китай.

  2. 2019.11.05 | 19:37

    БАБОЕБ

  3. 2019.11.05 | 19:32

    макарон в пекин да търси инвестиции и да прави бизнес, а боко в унгария да проси пари. ама на нас за какво са ни инвестиции, тука от инвеститори не можем да се разминем по пътищата. ама те минавали транзит за турция се оказа.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет