Окошариха 8 души във Виетнам заради камиона-ковчег

Полицията във Виетнам арестува осем души във връзка с откритите 39 тела на виетнамци в камион близо до Лондон миналия месец, съобщиха местни медии, цитирани от Ройтерс.

Миналата седмица британската полиция обвини двама души в убийство за смъртта на имигрантите, чиито тела бяха намерени на 23 октомври.

"Въз основа на това, което научим от заподозрените, ще започнем разследвания, за да се борим и премахнем тези мрежи, които вкарват незаконно хора във Великобритания", заяви за виетнамската държавна агенция шефът на полицията на провинция Нге Ан, откъдето идват повечето жертви. Той уточни, че полицията разглежда трагедията като контрабанден инцидент, а не като трафик на хора.

Вчера делегация от виетнамски дипломати и полицаи замина за Великобритания, където ще се срещнат с британските си колеги днес, съобщи сайтът на виетнамското правителство.

Коментари

  1. 2019.11.04 | 11:37

    И най-отдолу сте цитирали източника. Поне, като не можете да пишете, да бяхте преписали и оригиналното заглавие от Агенцията "Виетнам арестува..."

  2. 2019.11.04 | 11:34

    При такава огромна трагедия, що за заглавие е това? Човек с основно образование би написал по-нормално заглавие. "Окошариха" - тук да не се касае за откраднати селскостопански животни от двор на къща? Вие, новият Пик ли сте?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет