Простреляха демонстрант по време на сблъсъци с полицията в Хонконг

  • 01 октомври 2019 14:56

  • 332
  • 0
Простреляха демонстрант по време на сблъсъци с полицията в Хонконг
© getty images (архив)

Хонконгската полиция съобщи, че участник в продемократичните протести е бил прострелян, когато полицай открил огън с пистолета си по време на сблъсъци между протестиращи и силите на реда в Хонконг, предадоха световните агенции.

За първи път протестиращ е прострелян по време на продължаващите няколко месеца протести в мегаполиса. Полицията не съобщи подробности за инцидента, но видео, заснето от студентски съюз, се завъртя в социалните мрежи. На видеото се виждат дузина протестиращи с черни качулки, които хвърлят различни предмети по група полицаи, които ги преследват. В един момент един от полицаите е заобиколен от демонстрантите. Той вади пистолет и го насочва към групата. Чува се изстрел и един от протестиращите пада на улицата, а другите се разбягват, предаде Асошиейтед прес. Според здравните власти на мегаполиса раненият е в критично състояние, допълва Ройтерс.

ЕС призова днес за намаляване на напрежението и за сдържаност в Хонконг, предаде Франс прес. Диалогът, сдържаността и намаляването на напрежението са единственият начин да се постигне напредък в Хонконг, заяви говорителка на ЕК.

Последвайте канала на

Калина Христова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини