Арестуваха канадец в Китай

  • 14 юли 2019 07:29

  • 789
  • 1
Арестуваха канадец в Китай
© Getty Images/Guliver (архив)

Китайските власти са задържали още един канадец, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Си Би Ес. Тя пък цитира представител на канадското външно министерство.

Името на задържания не се съобщава. Той е бил арестуван в град Янтай в източната част на страната. Причините за ареста не се съобщават. Консулските власти оказват съдействие на задържания.

През декември във Ванкувър беше задържана финансовата директорка на Хуавей Мън Ванчжоу по искане за екстрадиция от съдебните власти на Ню Йорк заради обвинения за нарушаване на американските търговски санкции срещу Иран. Мън бе пусната под гаранция до окончателното решение за екстрадиция.

След това китайските власти задържаха в Пекин бившия канадски дипломат Майкъл Корвиг, сътрудник на неправителствената организация Международна кризисна група, а после задържаха и Майкъл Спейвър, представител на неправителствена организация, която урежда туристически пътувания и хокейни мачове в Северна Корея. Двамата са обвинявани в действия, представляващи заплаха за националната сигурност на Китай, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
От дек на дек!?От кадя на кадя!?

2019.07.14 | 08:01

1

Разстрел на гадовете и на х@мериканските Подлоги!

Добави коментар

Водещи новини