Тръмп се ръкува с Ким. Той е първият действащ президент на САЩ, стъпил в КНДР

  • 30 юни 2019 10:37

  • 4971
  • 9
Тръмп се ръкува с Ким. Той е първият действащ президент на САЩ, стъпил в КНДР
©

Президентът на САЩ Доналд Тръмп получи първа визуална представа за демилитаризирана зона между двете корейски държави. Застанал на наблюдателна кула от южната страна на границата той можа да види ключови обекти от зоната и отбранителните съоръжени откъм северната, предаде АП.

Придружаван от президента на Южна Корея Мун Дже-ин Тръмп се срещна с група войници - южнокорейски и американски. На времето Тръмп е поставял под въпрос смисъла от присъствието на американски войници в Южна Корея, припомни агенцията.

Пред репортери Тръмп каза, че преди ситуацията на това място е била "страшно опасна", но след първата му среща със севернокорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, миналата година "опасността бе отстранена".

След това Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се ръкува през границата с водача на Северна Корея Ким-чен ун и прекрачи демаркационната линия, с което стана първият действат президент на САЩ, стъпил на севернокорейска територия, предадоха световните агенции.

В миналото в КНДР са пребивавали двама бивши американски президенти - Джими картър през 1994 и 2010 г. и Бил Клинтън през 2009 г.

Тръмп каза на събеседника си, че за него е голяма чест да бъде на това място. "Горд съм, че стъпих в Северна Корея отвъд линията", обяви той и добави, че не чувства прекрасно. Чрез преводач Ком Чен-ун поздрави Тръмп, че е прекрачил демаркационната линия, което нарече "смел и решителен акт", който "означава, че искаме да сложим край на неприятното минало".

Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, премина линията и стъпи на южнокорейска територия и тогава президентът на САЩ каза, че ще го покани в Белия дом.

Тази трета среща на Тръмп и Ким стана пред обективите на телевизионни камери и предавана на живо по американски новинарски канали.

Засега няма признаци за пробив в замрелите преговори за ядрено разоръжаване на Северна Корея, отбеляза АП. Според ТАСС двамата лидери са започнали преговори в т.нар. Дом на свободата от южната страна на границата

Последвайте канала на

Десислава Станева
4971 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2019.06.30 | 13:44

6

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб! Ти си една платена утайка , която коментира от мишата си дупка новините срещу жълти стотинки месечно, докато тези дето ти дават стотинките крадат милиони. Смешен си

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 15:33

9

Аз съм човек, който поставя българският интерес пред руският, за разлика от руски педалчета, като теб!

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 14:05

7

Аз съм селски патриот . Лапам на Обама бахура със боб .

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 15:32

8

поне добре казваш, че ако си русофоб определено си патриот

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 12:39

3

Тръмп сложи в малкия си джоб всички диктатори и ислямски дупки в малкия си джоб, като почнеш от руската кочина минеш през иранската дупка и стигнеш до северно корейската ''демокрация'' :)

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 13:00

5

Моля черверастки скрити джендъри да не плачат, на вас червени тролове вече никой не обръща внимание

няма как да си соросоид долен

2019.06.30 | 12:50

4

и да не си гаден ПЛАТЕН ТРОЛ-ПЕДАЛ. НЯМАШ РАБОТЕН ДЕН ПРЕЗ ЖИВОТА СИ КАКТО ПОВЕЧЕТО ПЕДАЛИ ДЖЕНДЪРИ ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ.

Крум Усаински-Крупник

2019.06.30 | 12:15

2

Цървули , папкам палавите патароци на Путин и Ким - Ура , Слава Аферим !

рижавия педал Тръмп

2019.06.30 | 11:34

1

да сее взима във ръце и да спира американската агресия по Света. Само световни войни и финансови кризи правят ционистите и живеят от това.

Добави коментар

Водещи новини