Тръмп вече е в демилитаризираната зона между двете корейски държави

  • 30 юни 2019 09:54

  • 491
  • 4
Тръмп вече е в демилитаризираната зона между двете корейски държави
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския пристигна днес в демилитаризираната зона между двете корейски държави, за да се срещне с водача на КНДР Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, предоха световните агенции.

Тръмп отлетя от Сеул следобед с президентския хеликоптер "Марийн уан" (от Морската пехота на САЩ) малко след като президентът на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че ръководителят на комунистическия Север се е съгласил за срещата. Мун, който придружава Тръмп, похвали него и Ким за проявената "такава смелост" и изрази надежда, че Тръмп "ще остане в историята" като президента на САЩ, постигнал мир на Корейския полуостров.

През 2018 г. Тръмп и Ким преговаряха в Сингапур, което бе първа среща на лидери от Вашингтон и Пхенян. Тогава бе подписано споразумение, според което Северна Корея ще се разоръжи ядрено, а САЩ ще гарантират нейната сигурност. Втората тяхна среща бе в Ханой през февруари т.г., но на нея двамата не постигнаха съгласие и се разделиха, без да подписват нищо, припомниха агенциите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
491 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 14:03

4

Аз съм селски патриот . Лапам на Обама бахура със боб .

БЪЛГАРИН

2019.06.30 | 13:39

3

Тръмп е пу тка и се уплаши от Huaweii , като малко момиченце , извадено му за пръв път член пред устата. И си е точно така ! :)

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.06.30 | 12:40

2

Тръмп просто натика в кучи гъз с агресивната си политика и Путлер и Ким и иранската ислямска дупка! Аз лично започвам да харесвам Доналд Тръмп :)

Крум Усаински-Крупник

2019.06.30 | 12:23

1

Цървули , папкам палавите патароци на Путин и Ким - Ура , Слава - Аферим !

Добави коментар

Водещи новини