Kоронясaха официално Маха Ваджиралонгкорн за крал на Тайланд

  • 04 май 2019 09:05

  • 1400
  • 2
Kоронясaха официално Маха Ваджиралонгкорн за крал на Тайланд
© gettyimages

Маха Ваджиралонгкорн беше коронясан официално за крал на Тайланд на пищна церемония в Големия дворец в тайландската столица Банкок, предадоха световните агенции.

В 12,09 ч. местно време (05,09 ч. по Гринуич) кралят сам постави на главата си Великата корона на победата - кралска регалия, тежаща над седем килограма, изваяна от злато и инкрустирана със скъпоценни камъни. Маха Ваджиралонгкорн се възкачи на престола след кончината на баща си крал Пумипон Адулядет през октомври 2016 г. Церемонията по коронацията му обаче бе забавена заради спазването на траур в памет на покойния крал, властвал в Тайланд в продължение на 70 години. На церемонията днес новият крал изпълни няколко специфични ритуала, облечен в бяло, след което се преоблече в кралски одежди, обшити със злато.

Церемонията, започнала с оръжейни салюти, съчетаваше будистки и хиндуистки ритуали в съответствие с тайлайндските будистки традиции и с вярването, че кралете на Тайланд са превъплъщение на хиндуисткия бог Вишну. Тържествата по коронацията на краля продължават утре и в понеделник. Утре е планирано да има парадно шествие, което ще продължи 7 километра и се очаква да привлече 150 000 зрители в старата част на Банкок. В понеделник кралят ще приветства множеството от балкона на големия дворец в Банкок. Церемониите струват 31 милиона долара.

В навечерието на коронацията кралят помилва 50 000 затворници от цялата страна.

Филип Епитропов
1400 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Варна

2019.05.04 | 10:02

1

Да намали цената на масажа с щастлив край 30лв ме обрусиха :) аа и цената на Пинг Понг шоуто също

2019.05.04 | 11:06

2

Най-добрия ход би бил да забранби достъпа до държавата си на български простаци и тъпунгери като теб,тъкмо няма да имаш и ти проблеми с масажа и пинг-понга

Добави коментар

Водещи новини