Ким Чен-ун се срещна с виетнамския президент след провала на преговорите с Тръмп

  • 01 март 2019 12:45

  • 600
  • 0
Ким Чен-ун се срещна с виетнамския президент след провала на преговорите с Тръмп
© Getty Images/Guliver (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, се срещна с виетнамския президент Нгуен Фу Чонг в Ханой, ден след провала на преговорите за ядрено разоръжаване с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, предаде ДПА.

Ким пристигна в президентския дворец в 15:30 ч. местно време (8:30 ч. по Гринуич) и прегърна виетнамския президент, който е и генерален секретар на управляващата Виетнамска комунистическа партия. Оркестри изпълняваха националния химн на Северна Корея, а деца развяваха знамена на двете страни.

Това е първата държавна визита на Ким в чужбина. Той се е срещал неформално с чуждестранни лидери в Китай и Сингапур, единствените две други страни, които е посещавал след встъпването си в длъжност.

Ким пристигна в Ханой във вторник за двудневна среща с Тръмп, която започна в сряда, но внезапно беше прекъсната на следващия ден и планираният официален обяд на двамата лидери беше отменен, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини