Ким Чен-ун: Не искам децата ми да носят бремето на ядрените оръжия цял живот

  • 23 февруари 2019 16:06

  • 2090
  • 3
Ким Чен-ун: Не искам децата ми да носят бремето на ядрените оръжия цял живот
© Getty (архив)

Севернокорейският лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, е казал на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо, че не иска децата му да живеят с бремето на ядрените оръжия, твърди бивш служител на ЦРУ, участващ в дипломатическите усилия на високо равнище по въпроса за ядрените оръжия на Севера, цитиран днес от Ройтерс.

Ким е направил това необичайно лично признание пред Помпейо по време на визитата на американския държавен секретар в Пхенян през април м.г., когато се подготвяше историческата първа среща между севернокорейския лидер и американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Сингапур през юни.

"Аз съм баща и съпруг. Имам деца и не искам те да носят през целия си живот на плещите си бремето на ядрените оръжия", казал Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, цитиран от бившия служител на ЦРУ Андрю Ким. С тези думи пхенянският лидер отговорил на Помпейо, когато бил запитан дали желае да прекрати ядрената си програма.

Андрю Ким припомнил тези случка в лекция вчера пред Центъра за азиатско-тихоокеански проучвания на Станфордския университет, където той е гостуващ изследовател. Според него лидерът на Северна Корея изразил силно желание за подобряване на отношенията със САЩ като начин за изграждане на доверие между двете страни, което той смятал като необходимо условие за прекратяване на ядрената оръжейна програма.

Последвайте канала на

БТА
2090 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
опорна то4ка

2019.02.23 | 20:13

2

А Путашвили защо товари децата си с толкова много грехове? Защо ?

реалист

2019.02.24 | 20:48

3

Ходи си пий хаповете ма, G точка.

JudithMikkelsen

2019.02.23 | 18:18

1

Сега Google плаща $ 17000 до $ 22000 на месец за работа онлайн от home.I са се присъединили към тази работа преди 2 месеца и аз съм спечелил $ 20544 през първия месец от тази работа.

------->>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6.­c­o­m

Добави коментар

Водещи новини