Болница за слонове привлича туристи в Индия (видео)

  • 19 ноември 2018 11:24

  • 606
  • 0
Болница за слонове привлича туристи в Индия (видео)
© Getty Images

Първата болница за слонове, която отвори врати миналата седмица в северния щат Утар Прадеш, вече започна да привлича любители на животните и многобройни туристи, съобщава агенция Ройтерс.

42-годишната слоница Аша е положила лявата си лапа на табуретка в очакване на медицински преглед. Сценката е внимателно проследена от посетителите, които снимат всичко в най-големи детайли със своите смартфони.

Болницата в Матура е оборудвана с най-модерна медицинска техника - безжични дигитални рентгенови скенери, термични изображения, ехография, най-различни средства за упойка и карантинно отделение. Болничното заведение е не само убежище за пострадали слонове, а и голяма атракция за местни и чуждестранни туристи.

Слоновете са съставна част от индийската култура и с гордост биват показвани по шествия и празници в южната част на страната. Тези животни се използват и за туристическа атракция в индийските забележителности в северните и западните региони на Индия.

Болницата беше открита в петък в свещения за индуистите град Матура.Тя се построена на 4 хиляди квадратни метра площ и е предназначена за лечение на болни, ранени и застаряващи животни.

Популацията на слоновете в Индия спадна до 27 312 екземпляра през 2017 г. от 29-30 хиляди през 2012 година.

Последвайте канала на

БТА
606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини