Интерпол: Правилата ни забравят да разследваме изчезването на президента ни

Шефът на Интерпол каза, че правилата на международната полицейска организация му забраняват разследване за съдбата на Мън Хунвей, който бе президент на Интерпол до изчезването му през септември при пътуване до родния му Китай, предаде БТА, позовавайки се на АП.

В необичайно изказване за изчезването на Мън Хунвей, генералният секретар на Интерпол Юрген Щок каза днес, че е "подтикнал" китайските власти да предоставят информация по случая, но не може да направи повече от това. Щок говори пред журналисти преди насрочената генерална асамблея на организацията на 18-21 ноември в Дубай. Там ще бъде избран нов президент на мястото на Мън, който според него е изпратил писмо с оставка до Интерпол. Генералният секретар добави, че Интерпол "няма никакви управленски права над страните членки".

64-годишният Мън в родината си бе заместник-министър на обществената сигурност, а в същото време беше и президент на Интерпол. След изчезването му се изясни, че той е задържан в Китай по обвинения във взимане на подкупи.

Коментари

  1. 2018.11.09 | 17:08

    Оправете си заглавието.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Азия

още

Анкета

Следите ли вота за президент на САЩ?

Следите ли вота за президент на САЩ?

Избрано от Интернет