Уволниха директора на пакистанската телевизия заради екранен надпис, според който премиерът Хан "проси" помощ в Пекин

  • 07 ноември 2018 18:14

  • 5178
  • 0
Уволниха директора на пакистанската телевизия заради екранен надпис, според  който премиерът Хан "проси" помощ в Пекин
© GettyImages

Пакистан уволни назначения преди седмици изпълнителен директор на държавната телевизия, след като в репортаж за визитата на премиера Имран Хан в Китай на екрана се появи надпис "Begging" (проси) вместо "Beijing", както се изписва името на китайската столица на английски, предаде Ройтерс.

По време на посещението на премиера Китай обеща икономическа помощ за обеднялата азиатска държава. След като осигури 6 млрд долара помощ от Саудитска Арабия, Хан беше в китайската столица, за да търси финансова подкрепа. 

Телевизията се извини след гафа с надписа, останал в понеделник на екран 20-25 секунди, докато премиерът Хан произнасяше реч в Китай. Случката предизвика дебат в социалните медии дали правописната грешка е била умишлена.

Имран Хан е критикувал предишните правителства заради многото спасителни пакети и е упреквал предишните лидери на страната, че обикалят света с паница за дарения.

Говорител на министерството на информацията каза, че отстраняването на Хасан Имад Мохамади няма нищо общо с правописната грешка и посочи, че става дума за рутинно действие.

Финансовият министър на Пакистан Асад Умар заяви вчера, че саудитската подкрепа и засега неуточнената помощ от Китай са заздравили валутния резерв.Умар се изказа ден преди днешното пристигане на екип на МВФ, който ще остане две седмици в Исламабад, за да преговаря по искането на Пакистан за нов, 13-ти поред спасителен пакет от фонда от 80-те години досега.

По-рано Умар бе казал, че страната се нуждае от 12 млрд долара спешна помощ.

Последвайте канала на

БТА
5178 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини