Над 1500 са жертвите на бедствията в Индонезия

  • 05 октомври 2018 06:42

  • 1002
  • 0
Над 1500 са жертвите на бедствията в Индонезия
© Getty Images

Националната агенция за справяне с бедствията в Индонезия съобщи, че броят на жертвите на земетресенията и вълните цунами на остров Сулавеси е превишил 1500 души, предаде Асошиейтед прес. В четвъртък агенцията съобщи, че броят на жертвите е 1 424 души, но по-късно през деня актуализира броят им на 1 558.

Индонезийският остров бе ударен на 28 септември от две земетресения. Вторият, по-силен трус, който бе с магнитуд 7,4, предизвика разрушителни приливни вълни. Повечето от жертвите са в град Палу, столицата на провинция Централно Сулавеси.

Френски спасители съобщиха днес, че не са успели да открият признаци на живот, каквито засякоха ден по-рано под развалините на хотел в индонезийския град Палу, предаде Асошиейтед прес.

Петчленен екип от френската организация "Пожарникари за спешна помощ" съобщи за засечено "присъствие на жертва" под развалините на хотел "Меркюр". Сензорът, с който работят спасителите, може да улови дишане и сърцебиене. Екипът предупреди обаче, че изтичане на газ и други фактори могат да дадат като резултат фалшив положителен сигнал.

Екипът е спрял да копае през нощта. След един час издирване днес сутринта, Филип Бесон от френската организация заяви, че спасителите не са успели да засекат отново сигнала.
Местни спасители продължават да копаят на мястото.

Депутати от парламента на Индонезия поискаха оставката на ръководителката на агенцията по метеорология, която отмени предупреждението за цунами, предаде ТАСС, като се позова на в. "Стрейтс таймс".

Последвайте канала на

БТА
1002 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини