1407 станаха жертвите след земетресенията и цунамито в Индонезия

  • 03 октомври 2018 14:47

  • 1216
  • 0
1407 станаха жертвите след земетресенията и цунамито в Индонезия
© gettyimages

1407 души станаха жертвите след земетресенията и цунами, които удариха индонезийския острова Сулавеси, съобщи говорител на Националната агенция за управление на бедствия, цитиран от ДПА.

Повече от 2550 души са хоспитализирани със сериозни наранявания, а 113 души са безследно изчезнали след катастрофата в петък. Очакваме броят на загиналите да се увеличи, добави говорителят и поясни, че повече от 70 000 души са принудени да напуснат домовете си.

Болниците срещат сериозни проблеми при оказването на медицинска помощ на високия брой пострадали при природните бедствия заради липса на гориво и прекъсване на електрозахранването.

Днес спасителни екипи откриха 10 тела под останките на паднал 8-етажен хотел.

Президентът Джоко Уидодо, който посети Палу за втори път днес, обяви, че правителството прави всичко по силите си, за да окаже помощ на жертвите.

По-рано днес изригна вулкан в централната част на Индонезия. Връх Сопутан, който се намира на остров Сулавеси, е избълвал пепел на височина 6000 метра в небето тази сутрин. Няма информация за пострадали. Няма опасност за авиацията. Вулканът е на около 900 километра от засегнатия от земетресения и цунами регион.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини